گوگل چه اطلاعاتی از ما دارد؟ چگونه اطلاعات شخصی را از گوگل حذف کنیم؟

شرکت گوگل چه اطلاعاتی از ما دارد؟

بله درست متوجه شدید، شرکت گوگل بسیاری از اطلاعات شخصی ما را در سرورهای خود ذخیره می‌کند! به تعداد حساب‌های کاربری جی‌ میل و به تعداد گوشی‌ های هوشمند اندرویدی که با حساب‌کاربری جی‌ میل، همگام شده‌اند، همانقدر اطلاعات شخصی افراد در سرورهای گوگل قرار گرفته است.

جمله بالا به خودیِ‌ خود حس ترسناکی را برایمان تداعی می‌کند اما صبر کنید؛ شما می‌ توانید با انجام کارهایی که در این مقاله به شما گفتیم، مانع ثبت اطلاعات شخصی خود در گوگل شوید.

با یک سوال ادامه دهیم؛ چه اطلاعاتی از ما در سرورهای گوگل قرار می گیرند؟

اگر شما حساب‌کاربری گوگل افتتاح کرده‌ باشید و آن را با مرورگر کروم همگام کرده‌ باشید، تنها اطلاعاتی که گوگل از شما خواهد داشت صرفا تاریخچه انواع جستجوها و درکنارش موقعیت مکانی تقریبی شما خواهد بود.

اما اگر حساب‌کاربری را با گوشی اندرویدی خود همگام کرده‌ باشید، داستان اطلاعات شما مقداری متفاوت خواهد شد.

این اطلاعاتی که درمورد آنها صحبت می کنیم مختص یک دستگاه نبوده و تمامی دستگاه‌هایی که اکانت خود را با آنها همگام کردید را شامل می‌شود.

بنابراین باید انتظار داشت تمامی اطلاعات مرتبط با مخاطبین، اپلیکیشن‌ها، جستجوهای نقشه و تقویم  از گوشی‌های اندرویدی و اطلاعات مربوط به جستجو در یوتیوب در سرور های گوگل ثبت شده‌اند!

این داستان زمانی جالب می‌ شود که بدانید شرکت گوگل حتی صدای شما هنگام استفاده از دستیار صوتی گوگل‌ اسیستنت را نیز ضبط کرده است.

جای نگرانی زیادی نیست؛ شرکت گوگل یک دلیل موجه برای گردآوری این حجم عظیم اطلاعات دارد، آن دلیل چیزی نیست جز بهبود نمایش تبلیغات مطابق سلایق و علایق منحصربه‌ فرد شما!

این اطلاعات از جستجوهای شما در تمامی سرویس‌ های گوگل، جمع‌ آوری می‌شود و بدین‌ترتیب علایق شما، محل کار و سکونت، ویدیوهای مشاهده شده در یوتیوب، شماره موبایل شخصی، غذاهای دلخواه، ورزش موردعلاقه و حتی آهنگ‌ های موردعلاقه برای شرکت گوگل مشخص می‌شود.

درحقیقت این اطلاعات هستند که شخصیت ما را میسازند بنابراین برای شرکت‌های تولیدکننده محصول بسیار حائز اهمیت بوده و آنها می‌توانند با استفاده از همین داده‌ها، تبلیغات موثرتری را ارائه دهند.

چگونه به اطلاعات ذخیره شده توسط گوگل، دسترسی داشته‌باشیم؟

برای اینکار ابتدا وارد لینک روبرو شوید https://myactivity.google.com/، بعد از وارد شدن  می‌توانید تمامی فعالیت های خود را مشاهده کنید.

همچنین میتوانید با وارد شدن به لینک myaccount.google.com، کنترل بهتری روی اکانت گوگل خود داشته باشید. شما در این صفحه، گزینه‌های زیادی را مشاهده می‌کنید.

یکی از جدیدترین قابلیت هایی که به این بخش افزوده شده‌است، صفحه myaccount.google.com/privacycheckup  میباشد.

چگونه به اطلاعات ذخیره شده در گوگل دسترسی پیدا کنیم؟

این قابلیت درواقع یک چکاپ امنیتی برای حفظ حریم‌شخصی کاربران است.

گزینه‌هایی نظیر انجام تنظیمات برای حذف خودکار اطلاعات جمع‌آوری شده از فعالیت های گوشی هوشمند شما، انجام تنظیمات برای حذف خودکار نتایج جستجوی یوتیوب، انجام تنظیمات برای بازنگری درمورد تبلیغات و… برای شما به نمایش درمی‌آید که می‌توانید هرکدام از آنها را برای تجربه حریم‌شخصی امن‌تر، به‌کار گیرید.

 

یک قابلیت جذاب دیگر از گوگل!

یکی از قابلیت‌هایی که در صفحه MyAccount.Google.com وجود دارد، مشاهده کردن دستگاه‌هاییست که با اکانت گوگلتان همگام شده‌اند.

برای اینکار کافیست در همان صفحه از منوی سمت چپ، بخش Security (در تصویر زیر با کادر قرمز مشخص شده است ) را انتخاب کنید.

دستگاه های وصل شده به حساب گوگل

حال در صفحه باز شده، به پایین اسکرول کرده و بخش Your Device را به دقت مشاهده کنید. لیست تمامی دستگاه‌های همگام شده با اکانت گوگل شما در این بخش نمایش داده می‌شود.

چگونه به اطلاعات ذخیره شده در گوگل دسترسی پیدا کنیم؟

 

اگر دستگاهی بغیر از دستگاه‌های هوشمند شما در لیست وجود داشته باشد، به راحتی می‌توانید اکانت خود را از آن دستگاه حذف کنید.

چگونه به اطلاعات ذخیره شده در گوگل دسترسی پیدا کنیم؟

حتی اگر گوشی هوشمند شما نیز گمشده باشد، درصورتی که دیتای‌همراه روشن باشد، به راحتی میتواند محل گوشی‌هوشمند را کشف کرده و یا اطلاعات آن را از راه دور حذف کند!

چگونگی غیرفعال کردن رصد فعالیت‌های ما توسط گوگل

در این بخش درمورد غیرفعال کردن جمع‌آوری و رصد اطلاعاتمان توسط گوگل میپردازیم. برای اینکار، به صفحه MyActivity.Google.com مراجعه کنید.

چگونگی غیرفعال کردن رصد فعالیت‌های ما توسط گوگل

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، با اسکرول کردن صفحه به سمت پایین، می‌توانید تمامی فعالیت‌‎های خود در گوشی اندرویدی و مرورگر کروم لپتاپ را رصد کنید.

در ابتدای صفحه، سه بخش مختلف با نام های Web & App Activity ، Location History ، YouTube History وجود دارد که فعال بودن هرکدام به منزله رصد اطلاعات شما توسط گوگل می‌باشد.

برای غیرفعال کردن هرکدام از این بخش ها، کافیست روی آن کلیک کرده و غیرفعال کنید.

چگونگی غیرفعال کردن رصد فعالیت‌های ما توسط گوگل

سخن پایانی

امروزه با وجود شبکه‌های اجتماعی پرشمار و وجود دستگاه‌های هوشمند که همگی برای راحتی بیشتر کاربران تولید شده اند، اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی ما چه آگاهانه و چه ناآگاهانه امری اجتناب‌ ناپذیری است.

بسیاری از شرکت‌ها از اطلاعات کاربران خود برای مقاصد بازرگانی نظیر تبلیغات بهرمند می‌شوند و هدف همگی آنها، راحت‌تر کردن زندگی است.

آشنایی با نحوه جمع‌آوری و رصد اطلاعات کاربران توسط شرکت‌ها، یکی از موثرترین گام ها برای کنترل حریم‌ شخصی هست و توصیه می‌ شود هر از چندگاهی بسیاری از اطلاعات شخصی نظیر تاریخچه جستجوها  و… به‌کلی پاک کنید.